Omgeving

Het Kleinwalsertal is een doodlopend dal en ligt in het Voralgebergte in een van de mooiste en aantrekkelijkste gedeelte van de Alpen. Het Kleinwalsertal bied zowel in de zomer als in de winter alle denkbare mogelijkheden. In de zomer een prachtig en geweldig wandelgebied en in de winter een geweldig skigebied. Alle benodigdheden voor de winter zoals skischolen, skiliften en skiverhuur zijn er in overvloed.

In het Kleinwalsertal liggen de vier dorpen Riezlern, Hirschegg, Mittelberg en Baad.
Deze dorpen zijn in de typisch Oostenrijkse stijl gebouwd en zijn voorzien van veel faciliteiten, zoals gezellige bars/restaurants, een casino, vele hotels en vakantiewoningen/appartementen, supermarkten, buitenzwembad en banken.

Kleinwalsertal is een sneeuwzeker gebied van december tot april. Het ligt nabij de beroemde wintersportplaats Oberstdorf (Duitsland) waar het vierschansen toernooi wordt gehouden.

Ook kan het Kleinwalsertal tot een van de aantrekkelijkste toeristische bestemmingen van Oostenrijk gerekend worden. Elk jaar trekt het duizenden toeristen, zowel ’s zomers als ’s winters. De prachtige bergen met een sneeuwzeker gebied spelen hierbij een zeer grote rol

Maar ook de “Walser Gastvrijheid”, is van grote betekenis voor een zeer aangenaam en ontspannen verblijf in het Kleinwalsertal.

Kijk ook eens naar: